اخبار و رويداد ها

  اصفهان میزبان ۳ رویداد بزرگ و ملی فرش دستباف شد

اصفهان میزبان ۳ رویداد بزرگ و ملی فرش دستباف شد


سه رویداد سومین جشنواره ملی قالی فاخر، بیست و هفتمین نمایشگاه تخصصی صادراتی فرش دستباف و شانزدهمین المپیاد فرش تا پایان سال ۱۴۰۳ در اصفهان برگزار خواهد شد.
احمدرضا طحانیان، مدیرعامل نمایشگاه بین المللی استان اصفهان در نشست خبری سومین جشنواره قالی فاخر ایران، بیست و هفتمین نمایشگاه تخصصی صادراتی فرش دستباف و شانزدهمین المپیاد فرش که در اتاق بازرگانی برگزار شد، با اشاره به اینکه یکی از بهترین نمایشگاه ها در سال گذشته، نمایشگاه فرش دستباف در اصفهان بود، گفت: امسال 5هزارمترمربع فضای نمایشگاهی به نمایشگاه فرش اختصاص داده ایم.
او، شعار امسال نمایشگاه را، "با هر گره، اصالت می بافیم" عنوان کرد و افزود: تاکنون بیش از 72هنرمند و اساتید فعال در صنعت فرش دستباف، اعلام حضور کرده اند. همچنین، رویدادهای مختلف در طول برپایی نمایشگاه برگزار می گردد.
مدیرعامل نمایشگاه اصفهان از دعوت و حضور سفرای کشورهای رومانی، عربستان، قطر و چین در نمایشگاه فرش دستباف اصفهان خبر داد.
امیر کشانی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان اصفهان نیز اظهار داشت: فرش از منظر فرهنگی و هنری، به عنوان یک هنر ارزشمند در اصفهان و کشور شناخته می‌شود و از سوی دیگر، از لحاظ اقتصادی، نقشی اساسی در زندگی روزمره مردم ایفا می‌کند.
کشانی گفت: این روح هنری باعث می‌شود فرش ایرانی همچنان در دنیا شناخته شود و به آن افتخار کنیم اما متأسفانه در زمینه صادرات فرش، مشکلات زیادی وجود دارد. رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان اصفهان، عنوان کرد: صادرات فرش ایرانی که زمانی یکی از بزرگ‌ترین صادرکننده‌های جهان بود، اکنون به ۴۵ میلیون دلار در سال کاهش یافته است و این کاهش به دلیل سیاست‌های نادرست در حوزه تجارت فرش است.
وی با بیان اینکه دولت باید دست از دخالت در صنعت فرش بردارد و آن را آزاد بگذارد تا فعالان این حوزه با آزادی عمل بیشتری فعالیت کنند، افزود: به‌جای اینکه فرش را تحت فشار قیمت‌های دولتی قرار دهیم، باید اجازه دهیم که ارزش واقعی آن در بازار جهانی تعیین شود. برگزاری شانزدهمین «المپیاد ملی علمی فرش دستباف» به همت مرکز ملی فرش ایران با هدف معرفی فرش دستباف و ایجاد انگیزه در دانش‌آموزان و دانشجویان است.
مژگان ایزدی، رئیس کمیسیون گردشگری و صنایع دستی اتاق بازرگانی اصفهان در نشست خبری این سه رویداد در جمع خبرنگاران و مسوولان و متولیان استانی و کشوری اعم از بخش های دولتی و خصوصی اظهار داشت: خانواده‌های ایرانی اکنون توان خرید فرش دستباف را ندارند و توان خرید آنها کاهش پیدا کرده پس روی به خرید فرش ماشینی آورده‌اند. آنچه برای بقای صنعت فرش دستباف حیاتی می‌باشد صادرات است.
وی با بیان اینکه انتظار ما از مسئولین این است که راه را برای صادرات این صنعت فراهم کنند، بیان کرد: فرش ایرانی محصولست که خواهان بسیار در خارج از مرزها دارد. مشکل ما عدم صادرات است و امیدوارم با برگزاری رویدادها و المپیادهای این چنینی گره گشایی از مسئله صادرات این هنر شود.
رئیس کمیسیون گردشگری و صنایع دستی اتاق بازرگانی اصفهان تصریح کرد: یک شورای گفت‌وگو تشکیل شده که رفع تعهد ارزی، نامگذاری روز ملی فرش و همچنین در تماس با رایزن‌های فرهنگی اقتصادی سفارت ایران در سرتاسر دنیا سعی کردیم مواردی چون امنیت ، ابنیه تاریخی فرش و صنایع دستی اصفهان را به همگان در دنیا معرفی کنیم و این باعث شده برخی کشورهایی که در تحریم فرش ما شرکت داشته‌اند برای حضور در این رخداد بین المللی اعلام آمادگی نموده‌اند.
در این نشست خبری حاضرین متفق القول باور داشتند که برگزاری هر سه رویداد مذکور با کارویژه های رقابتی، تجاری_صادراتی و آموزش محور موجب تقویت پایه های صنعت فرش دستباف در میان قشر دانش آموز و جوان و انگیزه بخشی به صادرکنندگان فرش های فاخر و ایجاد رقابت میان طراحان و تولیدکنندگان فرش دستباف جهت تنوع بخشی در طراحی و بافت خواهد شد.

نظرات کاربران پیرامون این مطلب

انصراف از پاسخ به کاربر